Politici sociale postmoderne în România

Data postării: Nov 14, 2020 10:58:9 PM

Voicu, B. (2019). Politici sociale postmoderne în România: Între nevoie și schimbările așteptate ale sistemului de furnizare a bunăstării. Sociologie Românească, 17(2), 9-36.

Cu ceva întârziere, atragem atenția asupra apariției articolului colegului nostru Bogdan Voicu despre politici sociale postmoderne în România contemporană.

Folosind repere teoretice domeniul politicilor sociale si a sociologiei valorilor, precum și din sociologia schimbării sociale, Bogdan descrie fenomene contemporane într-un limbaj accesibil, dar academic.

De la basic income la voucherele de voluntariat, și de la politici referitoare la migrație la individualizarea programelor sociale, articolul pune în valoare (și) date provenite din sondajele valorilor, discutând în fapt implicațiile acestora în planul consecințelor de politică publică.

Lectura poate fi utilă publicului larg, decidenților și profesioniștilor din domeniul serviciilor sociale, celor care lucrează în CSR, studenților la științe sociale.

Textul a apărut între timp și într-un volum colectiv: Zamfir, Elena, Voicu, Mălina, & Stănescu, Simona Maria (Eds.). (2020). Politici sociale în România după 30 de ani: aşteptări şi răspunsuri. București: Editura Academiei Române.

Articolul este disponibil la: https://revistasociologieromaneasca.ro/sr/article/view/sr.17.2.1.