Inglehart - Cultural Evolution, disponibilă în limba română

Data postării: Jul 20, 2019 8:47:16 PM

Este inutil să spunem prea multe despre Ronald Inglehart, unul dintre cei mai influenți cercetători din științele sociale. Cartea sa din 2018, Cultural Evolution, este o explicație pe înțelesul tuturor despre cum se schimbă societățile, oferind argumente pertinente pentru realități contemporane precum Brexit sau ascensiunea populismului. Ea constituie totodată o sursă esențială atât pentru publicul larg, cât și pentru cercetare academică. Echipa noastră o recomandă spre lectură tuturor studenților în științe sociale, precum și celor interesați în a înțelege de ce gândim astăzi cum gândim, de ce familia, societatea, politica, organizațiile, locul de muncă, relațiile de gen, religiozitatea, statele, și oamenii la modul general sunt așa cum sunt astăzi.

Autorul a avut amabilitatea de a ne pune textul la dispoziție pentru o ediție în limba română. Eforturi conjugate a mai multor colegi români au făcut ca să avem azi plăcerea de a anunța volumul, de o calitate grafică remarcabilă. Cronologic, cei ce au făcut totul posibil sunt Călin Moldovan-Teselios, Mălina Voicu, Vasile Sebastian Dâncu, Vasile George Dâncu, Claudiu Tufiș și Bogdan Voicu.

Cartea este disponibilă pe site-ul Editurii Școala Ardeleană, a cărei muncă de editare merită apreciere și recunoaștere. Colecția care o găzduiește este Biblioteca SINTEZA, coordonată de Vasile Sebastian Dâncu. Traducerea aparține Mălinei Voicu, a cărei carieră profesională internațională în științele sociale este binecunoscută. O prefață semnată de Mălina Voicu, Bogdan Voicu și Claudiu Tufiș deschide cartea, prezentând contextul în care Inglehart poate fi înțeles.

Echipa noastră consideră cartea un eveniment autentic pentru spațiul românesc și vă îndeamnă la lectură!